Voluntariatul, sansa unei societati mai bune

Voluntariatul, sansa unei societati mai bune

A face voluntariat inseamna a arata ca noi, romanii, suntem buni, iubitori si cu un suflet cuprinzator pentru toti cei care au avut o sansa in minus fata de noi. Inseamna sa oferim timp, energie, ba chiar optimism. Prin aceste lucruri, un strop din bunatatea si bucuria noastra ajunge si la ceilalti. Voluntariatul ne ofera superputerea de a fi aproape de oameni, de a face ceva bun.

Si, pe langa multumirea sufleteasca, cel mai semnificativ castig sta in schimbarea reala pe care voluntariatul o aduce in comunitate. Nu exista una, doua sau trei fapte bune pe care sa le putem face prin intermediul voluntariatului, ci un lant nesfarsit.

In momentul in care alegem sa oferim sprijin semenilor nostri, inseamna ca suntem buni cetateni. Prin responsabilitatea fata de oameni si fata de comunitate suntem responsabili, totodata, si fata de noi insine. Meritam sa traim intr-o societate civilizata, iar implicarea in voluntariat este un pas important în acest demers.

Fii tu voluntarul de care are nevoie societatea! Descopera bucuria de a fi cel care aduce schimbarea! Fa o viata mai buna! Fii voluntar!

Articol realizat de Tatiana Simion .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *