Carti Destepte. Gafe Stralucite

Carti Destepte. Gafe Stralucite

Astazi vă propun cartea ”Gafe stralucite, de la Darwin la Einstein- Greseli colosale ale unor mari savanți, care ne-au schimbat perspectiva asupra vieții și Universului” scrisă de către Mario Livio, a cărei versiune în limba română a fost publicata în 2016 de către editura Humanitas.

O carte mai puțin obișnuită, în care se pune accentul pe erorile a cinci mari oame...

Pastila de Buna Dimineata. GPS pentru viata

Pastila de Buna Dimineata. GPS pentru viata

Recunosc, am momente in care ma ratacesc si nu mai stiu cum sa ajung la destinatie. Ei, si atunci, am doua solutii la care pot sa apelez: fie rog pe cineva sa ma ghideze, (dar asta nu da roade intotdeauna: uneori oamenii nu stiu exact care e drumul potrivit pentru mine) FIE scot telefonul si pornesc GPS-ul. Ma lamuresc pe unde ma aflu si vad in ce directie trebuie sa merg.

Si, din c...

Carti Destepte. Originea Universului

Carti Destepte. Originea Universului

Astazi, va propun cartea Originea Universului, scrisa de catre John Barrow, publicata de Editura Humanitas. Este o carte publicata in 1994. Intre timp, s-au acumulat multe date noi despre inceputul Universului, dar asta nu face cartea mai putin importanta.

Scrisa pe intelesul nostru, al profanilor, ”Originea Universului" are darul de a captiva prin deschidera catre marile probleme a...

Carti Destepte. Peisajul Cosmic

Carti Destepte. Peisajul Cosmic

Am onoarea sa va invit in biblioteca mea cu carti destepte. De aceasta data, va propun spre lectura Peisajul Cosmic scrisa de catre Leonard Susskind, unul dintre fondatorii teoriei stringurilor.

Peisajul cosmic” este o carte care te ia in stapanire inca de la primele pagini, pentru a te pu...

Carti Destepte. Infinitezimal

Carti Destepte. Infinitezimal

Din momentul în care am deschis ”Infintezimal – Cum a contribuit la făurirea lumii moderne o teorie matematică periculoasă”, publicată de curând de Editura Humanitas, nu am mai putut ieși de sub vraja ei. Autorul cărții, Amir Alexander, este un istoric preocupat de interacțiunea dintre matematică și istoria culturii.

În Infinitezimal este prezentată disputa în jur...