Despre Pastila

Recunosc, am momente in care ma ratacesc si nu mai stiu cum sa ajung la destinatie. Ei, si atunci, am doua solutii la care pot sa apelez: fie rog pe cineva sa ma ghideze, (dar asta nu da roade intotdeauna: uneori oamenii nu stiu exact care e drumul potrivit pentru mine) FIE scot telefonul si pornesc GPS-ul. Ma lamuresc pe unde ma aflu si vad in ce directie trebuie sa merg.

Si, din ce-am observat, cam asa e si in viata: cand simtim ca batem pasul pe loc, si nu mai stim cum sa ajungem la destinatie, o solutie potrivita ar fi sa pornim gps-ul si sa-l lasam sa ne ghideze.

De asta, astazi, in speranta ca te-ar putea inspira, vreau sa-ti arat o metoda prin care poti sa-ti concepi propriul gps pentru viata.

Sa incepem!

Mai intai, avem nevoie de o foaie de hartie pe care o vom indoi in patru parti egale. Daca nu vrem sa consumam hartie, putem deschide un document word.

In prima parte, scriem care sunt punctele noastre forte. Apoi, in a doua parte, scriem in ce contexte si in ce fel putem folosi aceste puncte forte. In cea de-a treia parte, vorbim despre lucrurile pe care ne dorim sa le imbunatatim la noi, iar, in ultima coloana, spunem si cum putem concret sa le si imbunatatim.

Si cam asta e tot.

Dureaza cateva minute sa facem toata treaba asta si, dupa parerea mea, chiar merita sa-i acordam putin timp. Pe mine cel putin, ma ajuta sa identific mai usor directia potrivita.

E adevarat, la inceput e multa ceata, dar, de la o perioada la alta, pe masura ce repet exercitiul, incep sa vad tot mai bine drumul. E ca si cum as trece de la un drum foarte aglomerat, plin de masini la un drum liber, fara factori perturbatori.

Practic, prin metoda asta imi e mai usor sa observ si sa stabilesc ce e cu adevarat important si la ce anume merita sa dau prioritate.

Cam asta a fost pentru saptamana asta. Daca ti-a placut Pastila De Buna Dimineata, nu uita sa te abonezi. :)

Pe curand,

Loredana

Realizator

Loredana Boghiu este Realizator de emisiuni si Communication Officer Lynx TV Romania. In 2012 a intrat in echipa Lynx si de atunci a realizat mai multe emisiuni: NETrezirea, FeeLynx sau Descoperirile Loredanei. Acum, Loredana prezinta cu entuziasm s...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *