Despre Pastila

Am onoarea sa vă prezint o carte care a ajuns direct în inima mea. Este vorba despre ” Unchiul Tungsten, Amintiri dintr-o copilărie chimică” scrisă de Oliver Sacks și apăruta la editura Humanitas.

Aici avem de-a face cu o autobigrafie, o relatare a procesului de îndrăgostire față de știință. Sacks, copilul, pornește de la întrebari chinuitoare pentru adulți: ”De ce asta? De ce ailaltă? De ce? De ce? De ce”, pentru a ne povesti cum a început să înțeleagă și să descopere știința. Pornind de la întrebările pe care le punea în copilărie, Sacks ne dezvăluie procesul minunat, pe care l-a parcurs, pentru descoperirirea frumuseții chimiei. ”Unchiul tungsten” este o carte mai puțin obișnuită. Este o carte de popularizare a științei dublată de o declarație de dragoste pentru știință.

Cristian Român

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *