Despre Pastila

Pentru raftul de carti destepte va propun cartea ”Ideea de natura - O istorie a gandirii cosmologice” scrisa de Robin George Collingwood si care a fost publicata la editura Herald.

Cartea ne arata felul in care un filosof abordeaza ideea de Natura prin prisma istoriei cunoasterii umane. Asa cum arata si prefata cartii, scrisa de catre Frederick C. Dommeyer: ”Ideea de natura nu reprezinta un tratat sistematic despre cosmologie; are mai degraba un caracter istoric si interpretativ, incepand cu perspectiva lui Thales si terminandu-se cu perspectiva lui Whitehead despre natura. Cartea este impartita in esenta in trei sectiuni: (1) conceptia greaca despre natura, (2) conceptia renascentista despre natura si (3) conceptia moderna despre natura.”

Ideea de natura - O istorie a gandirii cosmologice este o carte care cuprinde o abordare din exteriorul stiintei si, din acest motiv, ar trebui sa fie citita de orice pasionat de stiinta.

Cristian Roman

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *