Despre Pastila

Am onoarea sa va propun o noua carte desteapta: Elementele filosofiei lui Newton, scrisa de Voltaire si publicata in limba romana de Editura Herald. Este o carte extraordinara, aparuta intr-o vreme in care gandirea newtoniana era aproape necunoscuta in Franta si care a reusit sa influenteze profund elita intelectuala franceza, dominata pe atunci de cartezianism.

Voltaire încearca, si reuseste, sa prezinte principiile fundamentale ale mecanicii lui Newton pe intelesul tuturor, insotindu-le de argumente solide. Iar asta nu este putin lucru, atunci cand ele inca pareau neclare omului de rand, si nu numai lui. In fond, ”Elemente filosofiei lui Newton” este si o carte de popularizare a stiintei, care tocmai se nastea. O carte care se poate citi cu mare placere si in zilele noastre.

Cristian Roman

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *