Masina Timpului Categorie: Stiinta si tehnologie | Realizator: Cristian Roman

Despre Emisiune

Te invitam la o calatorie dinspre trecut, prin prezent catre viitor. O calatorie de la inceputuri, pana catre misterioasele frontiere ale stiintei. Vom incerca sa zugravim, prin cuvinte potrivite, peisajul minunat pe care stiinta ni-l configureaza in fata ratiunii noastre si vom cauta sa facem ca aceste cuvinte sa ajunga pana la inima ta.

Vorbim despre fauritorii stiintei, in asa fel incat sa deslusim omul fragil care se afla in spatele marilor revolutii ale cunoasterii. Vom trece in revista cele mai noi si extraordinare descoperiri ale stiintei, pentru ca mai apoi sa incercam sa scrutam in viitoruri posibile. Vom calatori pana la stele, pentru a le deslusi tainele. Ne vom pune lupe maritoare si vom vedea fantastica lume a infinitului mic. Vom vedea cum cunoasterea stiintifica face posibile tehnologiile care schimba lumea sub ochii nostri. Si astfel, speram, vei vedea ca stiinta nu are numai dimensiunea ratiunii, ci si pe cea a frumosului, in cel mai emotionant mod cu putinta.

Ultimele Editii

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...