Cronica Scepticului Categorie: Stiinta si tehnologie | Realizator: Cristian Roman

Despre Emisiune

O emisiune in care aruncam o privire sceptica asupra pseudostiintei. Este de remarcat faptul ca „teoriile” pseudostiintei prind mai usor decat stiinta si, din pacate, au ajuns pana si in mediul universitar. Asta se intampla deoarece adeptii acestor teorii jongleaza cu argumente usor de acceptat.

Emisiunea Cronica Scepticului isi propune sa va ofere ceea ce am putea numi „uneltele scepticismului”. Asa cum spunea Carl Sagan: ”Scepticismul este o calitate pe care o are aproape orice cumparator de masini second-hand. Scepticismul ar trebui sa fie democratic, si fiecare dintre noi sa posede uneltele esentiale pentru a putea evalua bine sustinerile legate de cunoastere. Toate solicita acelasi nivel de scepticism pe care il folosim pentru a cumpara o masina la mana a doua, pentru a evalua calitatile unui analgezic sau a unei beri, atunci cand urmarim reclamele de la televizor. Din pacate, uneltele scepticismului sunt adesea indisponibile pentru cetatenii din societatea noastra. Ele nu sunt predate la scoala, chiar si atunci cand este predata stiinta.”

Ultimele Editii

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...