Despre Editie

Au venit extratereștrii!

În această ediție a Cronicii scepticului vom prezenta și comenta, în prima parte, un articol publicat de către cotidianul EVZ, care are un titlu sugestiv: ”GATA, au venit EXTRATEREŞTRII! Confirmare la NIVEL ÎNALT! DOVADA FOTO SUPREMĂ. Panică pe Pământ”. Au mai puțină importanță năzbâtiile prezentate în articol. Important este faptul că sursa articolului, The Sun indică foarte clar faptul că misterioasele lumini văzute din Siberia sunt rezultatul unei lansări a unei rachete intercontinentale. De ce s-a simțit obligat autorul articolului din EVZ să treacă sub tăcere concluziile prezentate de The Sun?

In a doua parte a emisiunii, vom prezenta pe un faimos domn general care ne explică de ce avem nevoie de o ”cultură a teoriei conspirației”. Explicația este una senzațională, dar, așa cum veți vedea, nu demonstrază această nevoie, ci doar uriașa ignoranță a domnului general. De fapt, cam ăsta este punctul de plecare a oricărei teorii a conspirației.

În ultima parte a emsiunii, vom citi câteva pasaje dintr-un foarte bun interviu acordat de către Simona Tivadar pentru PressOne.

Cristian Român

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *