Despre Editie

În această ediție a emisiunii Mașina Timpului, avem un invitat cu totul special: dl Ioan Butmaloiu, editor la Da Vinci Media. Pentru mine canalul Da Vinci înseamnă o adevărată bucurie. Un post tv care este dedicat educaţiei nu pare a avea mari şanse de izbândă într-o mass media dominată mai degrabă de comercialul facil. Eu împreuna cu tinerele mele nepoatele suntem telespectatori fideli ai canalului Da Vinci, unde descoperim de fiecare dată lucruri interesante, menite să ne provoace curiozitatea, indiferent de vârsta pe care o avem.

Acolo matematica nu mai este o corvoadă, devine chiar amuzantă, atunci când se transformă în magie. Acolo matematica se transformă într-o povestire fascinantă, atunci când ne este prezentată istoria ei. Fizica și chimia ne sunt prezentate prin experimente simple, dar spectaculoase. Pe Da Vinci poți urmări și emisiuni fabuloase despre istoria artei sau a tehnologiei. Poți învăța cum să inventezi lucruri noi, poți învăța cum să îți construiești singur jucării, poți învăța tehnica și arta fotografiei și multe altele. Da Vinci este un exemplu pentru școala care îmi place mie: una care pune accent pe bucuria descoperirii și nu pe corvoada memorării mecanice.

Vă invit să urmăriți această discuție pe care am avut onoarea să o port cu dl Ioan Butmaloiu, și astfel veți intra în lumea minunată a canalului Da Vinci.

Cristian Român

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *