Despre Editie

În aceasta ediție vom discuta despre un articol publicat în Medica Academica în care ne sunt ridicate în slavi virtuțile remediilor homeopatice. În articol se repetă insistent că avem de-a face cu medicamente, deși nici un produs homeopatic nu a trecut prin furcile caudine ale testelor clinice impuse de medicina bazată pe dovezi. Nu am fi remarcat acest articol, dacă el nu ar fi apărut sub egida Academiei Oamenilor de Știinta din România (a nu se confunda cu Academia Română). Articolul este cu atat mai surprinzător cu cât European Academies’ Science Advisory Council a publicat un document  în care se arată că nu există nici o dovadă în sprijinul eficienței tratamentelor homeopate.

În a doua parte a emisiunii, vom discuta despre genialitatea românească, manifestată prin realizarea unor mașinării imposibile, cum ar fi motorul care funcționează exclusiv cu apă. Calcule simple, care țin de principiile fundamentale ale fizicii, arată că asemenea dispozitive sunt imposibile. Dar asta nu pare să impresioneze pe patriotarzii noștri: românii pot sfida imposibilul!

Cristian Român

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *