Despre Editie

In aceasta editie a emisiunii Cronica Scepticului, revenim asupra miscarii antivaccin.

Asa cum este in obiceiul adversarilor vaccinurilor, se iau informatii de oriunde, adeseori prin metoda cautarii nodului in papura. De exemplu, dl. prof. univ. dr. Pavel Chirila ne da cifre foarte exacte despre numarul de morti din cauza vaccinului Gardasil. Ingrozitor! De-a dreptul ingrozitor! Numai ca informatiile le ia de pe un articol nepublicat vreodata, ci doar postat pe researchgate. Acel text isi baza informatiile pe raportarile din baza de date VAERS. Numai ca acolo, pe VAERS, raportarile sunt libere, ele nu reprezinta vreo legatura cauzala dintre vaccin si efectele lor secundare! Dar asta nu are vreo importanta pentru anivaccinisti.

Apoi il vom vedea pe un om de televiziune, care sustine sus si tare ca ciuma spaniola (corect este: gripa spaniola) din 1918 a fost provocata de vaccinarea unei armate. Numai ca… numai ca vaccinul antigripal a aparut abia la inceputul anilor 1930.

Nu putea sa lipseasca Olivia Steer, care sustine ca nu exista nici o dovada care sa sustina moartea din cauza pojarului – pentru decesele din Romania. Se uita faptul ca pojarul slabeste puternic sistemul imunitar, ceea ce face ca alte boli sa aiba efecte devastatoare.

De altfel, va prezint si studiul ”Long-term measles-induced immunomodulation increases overall childhood infectious disease mortality” publicat in revista Science, care pune in discutie exact aceasta problema, subliniind efectele benefice colaterale ale vaccinarii impotriva rujeolei.

Si pentru ca lucrurile sa o ia razna complet, veti vedea un domn care ne anunta ca epidemia de rujeola a fost provocata cu buna stiinta de catre fortele oculte ale Big Pharma!

Cristian Roman

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *