Despre Editie

De curând, domnul Raed Arafat a avut marea îndrăzneală să critice niște panouri publicitare care afirmau că vaccinurile nu sunt sigure. În scurt timp, nenumărate comentarii ale dușmanilor științei, antivacciniștii, au invadat postarea domnului Arafat.

Este de remarcat faptul că aceștia au fost cei mai activi. Cum le stă în obicei, adesea s-au rezumat la invective sau la chestii foarte departe de subiect, pe care nu merită să le mai comentez. Totuși, ”Nu vedeți că afișul cere să ne informăm? Ce este rău în a te informa?”, scriau unii dintre ei. Da, este bine să te informezi, dar site-ul la care făcea trimitere afișul, CunoașteRiscurile, numai sursă validă de informare nu este. Este mai degrabă o chestie care caută noduri în papură și le împănează cu o pseudoștiință agresivă. Acolo nu veți găsi informații de calitate, cum sunt cele promovate de Academia de Științe a SUA, unde puteți găsi o întreagă colecție de cărți pe această temă. Sunt cărți care respectă standardele științei, au capitole care se adresează publicului larg și le puteți găsi aici (https://www.nap.edu/collection/55/vaccines).

Prin Cluj au început să circule fluturași care promovau un ”documentar” în care erau ”dezvăluite” pericolele din vaccinuri. Acestea conțin otrăvuri: aluminu, formaldehidă, mercur, la care se adaugă celule de fetuși avortați și bacterii modificate genetic! De-a dreptul îngrozitor! Dar ce spune cu adevărat știința despre chestiile astea? Am schițat, doar am schițat, un răspuns în această emisiune pe care vă invit să o vizionați.

Cristian Român

Realizator

Cristian Roman are o meserie rara la noi in tara: este scriitor de stiinta. Prefera cuvantul de “scriitor” celui de “jurnalist” deoarece ii place sa imbrace stiinta rece, obiectiva, intr-o poveste frumoasa. Absolvent al facultatii de Aero...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *